Na maandenlang hard werken is het hobbelpaard af! Dit hobbelpaard heb ik gemaakt als examenstuk voor de deeltijdopleiding meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam. Afgelopen dinsdag 20 juni heb ik het ingeleverd en met goed resultaat: ik ben geslaagd met een 8,8 en mag mijzelf dus nu officieel meubelmaker noemen!

Het hobbelpaard bevat verschillende technieken: stoombuigen (schommelbogen), dubbelschuin werk (regels tussen de schommelbogen), lamineren (manen en staart), draaiwerk (handvaten en voetsteunen) en verschillende verbindingen. Kortom, ik had het mezelf niet makkelijk gemaakt. Gelukkig heb ik veel hulp gekregen van mijn docente Saar Berks en de mannen van de machinale. Daarnaast heb ik het stoombuigproject aangepakt samen met Brechje Vermaat. Allen ontzettend bedankt!

Het hobbelpaard heb ik speciaal voor mijn nichtje gemaakt. Dit exemplaar is dus al vergeven, maar wellicht volgen er meer?

Het hobbelpaard en alle andere examenstukken zijn te bewonderen op de expositie van het HMC op 4 en 5 juli. Op dinsdag 4 juli is de expo geopend van 15:00 tot 21:00u, op woensdag 5 juli van 13:00 tot 17:00u. Voor meer informatie zie http://www.hmcollege.nl/expo.aspx. Het adres is Erasmuspad 10, 3052 KP in Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s